Demir Adam Kar Kış Dinlemiyor

Adıyamanlı 63 yaşındaki Yusuf Akdağ, soğuk ve karlı havaya aldırış etmeden moloz yığınlarından kilosu 45 kuruşa demir satmak için balyoz sallıyor.

Demir Adam Kar Kış Dinlemiyor

Hava sıcaklığının eksilerde olduğu Adıyaman’da gençler bile dışarı çıkmaya çekinirken, 63 yaşındaki Yusuf Akdağ, inşaat molozları arasında ekmek mücadelesi veriyor. Kar ve soğuğun hüküm sürdüğü kentte Akdağ, hurdacıya satmak için molozları balyozla parçalayarak içerisindeki demirleri çıkartıyor. Hurdacıya kilosunu 45 kuruştan satabilmek için günlük 20-30 kilo arasında demir çıkarabilen Yusuf Akdağ, sabahtan akşama kadar ancak 10-15 TL arasında para kazanabiliyor. Yaşı ilerlemesine rağmen eşi ve evdeki çocuklarına bakmak için balyoz sallayan Yusuf Akdağ, aç kalmamak için bu işi yapmak zorunda olduğunu belirtiyor.

6 çocuğundan bekar olan iki kızı ve eşiyle birlikte yaşayan Yusuf Akdağ, çeşitli hastalıklardan dolayı 6 defa ameliyat olduğunu dile getirdi.

Bu işi yapmazsa aç kalacaklarını kaydeden Yusuf Akdağ, soğuğun kendisini etkilediğini fakat bu işi yapmaya mecbur olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA