Türkvizyon Şarkı Yarışması

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Manevra Grubu temsil edecek.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tümenbayev, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Başkanı Düsen Kaseinov ve beraberindeki heyetin kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk dünyasındaki ülkelerle Türkvizyon Şarkı Yarışması yapacaklarını anımsattı.
Tuna, bir gazetecinin Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi kimin temsil edeceğini sorması üzerine, şunları bildirdi:
"Manevra grubu belirlendi. TRT'den ülkeyi temsilen bir seçim yapmasını istemiştik. Onlar da yaptıkları çalışma sonucu Manevra Grubu'nu belirledi. Türkvizyon Şarkı Yarışması aslında bir kardeşlik projesi. Şu anda tüm Türk dünyasında ilgi ve alaka fazla. 24 ülkeden katılım var. İnşallah Eskişehir'de güzel bir başlangıç yapacağız. Her yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti olan ülkede bu şarkı yarışmasının yapılması ve birlik beraberliğimizin devam etmesi temennimizdir."
Kaynak: AA