Trafo Patladı 4 İlçe Elektriksiz Kaldı

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde bulunan elektrik trafosunda meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında Yerköy ve Çiçekdağı ilçelerinin tamamı Akçakışla ve Şefaatli ilçelerine bağlı köylerin bir kısımında elektrik kesildi.


Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli Beldesinde bulunan TEAŞ’a ait trafoda akşam saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın Yerköy Belediyesi ekiplerince güçlükle söndürülürken, Yerköy ve Çiçekdağı ilçelerinin tamamı Şefaatli ve Akçakışla ilçelerinin bir kısmında elektrik kesildi. Trafo merkezinden çıkan yangının söndürülmesinin ardından olay yerinde incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, trafo merkezinde 2 trafo bulunduğunu ve bunlardan birinde yangın çıktığını belirterek, “Yozgat’ın Yerköy ilçesinin tamamında köylerde dahil olmak üzere, Şefaatli İlçesinin bir bölümünde, Kırşehir’in Çiçekdağı ve Akçakent İlçelerinde elektrik kesintisi oldu. Şuan TEAŞ ve ÇEAŞ ekipleri, enerjinin en kısa sürede verilmesi için çalışmalar yapılıyor. Ankara’dan seyyar bir trafo yola çıktı ve arızanın durumuna göre tedbirler alınıyor” dedi.

Yangının çıkış sebebinin aşırı yüklenmeden dolayı olabileceğini ifade eden Vali Yazıcı, “Yangından her hangi bir sabotaj ihtimali yok. Şuan hava sıcaklığı eksi 10 derece ve doğalgazla ısınan konutlar açısından sıkıntılı bir durum var. Arızanın soğuk hava nedeniyle aşırı yüklenmeye bağlı olarak çıktığı tahmin ediliyor. Patlama ve yangın nedeniyle herhangi bir yaralanma ve can kaybı yok. Hastanemizde jeneratör olduğu için bir sıkıntı yok. Hastane dışında ilçelerimizde elektrik” dedi.

Patlamanın olduğu trafo merkezi önünde toplanan vatandaşlar görevlilerden bilgi almaya çalışırken, bazı vatandaşlar, yangın söndürüldükten sonra her hangi bir çalışmanın yapılmadığını iddia etti. Vatandaşlar, “Elektriğin ne zaman geleceği belli değil. Bize bilgi vermiyorlar. Herhangi bir çalışmanın olmadığını görüyoruz” dedi.

Bazı esnaflar iş yerlerini mum ile aydınlatmaya çalışırken, bazı vatandaşlar da sokağa yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştı. Bir vatandaş evde doğalgaz çalışmadığı için arabayı çalıştırıp arabanın içerinde ısındığını söyledi.

Öte yandan trafo merkezi görevlileri basın mensuplarına yangın çıkan trafodan görüntü alınmasına izin vermedi

Kaynak: İHA