Stk’lar Suriye İçin Yardım Platformu Oluşturdu

Kırşehir'deki Sivil Toplum Örgütleri, Suriye’de yaşanan dram öncelikli olmak üzere mülteciler ve yardıma muhtaçlar için ‘Yardım Platformu’ oluşturdu.

Stk’lar Suriye İçin Yardım Platformu Oluşturdu

Soğuk hava ve durumu iyi olmayanların kış mevsimi şartlarından korunabilmesi için oluşturulan yardım platformuna STK’ların katılımı giderek artıyor.

Suriye’de yaşanan savaş öncelikli olmak üzere başlatılan yardım kampanyası için bir araya gelen STK, temsilcileri Vali Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yi ziyaret ederek ne, nasıl ve niçin yardım yapılması gerekliliğini anlattı.

Düzenlenecek yardım kampanyası için ziyaretlerde bulunarak toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya çağıran STK’lar, istişare yaparak ‘İltica, açlık, soğuk, çocukların korunması, aile bütünlüğü’ gibi alanlarda yardım ve destek arıyor.

Ahi Baciyan Derneği, Aşiyan Derneği, KİMDER, Enderun Eğitim Vakfı, Eğitim Bir-Sen, İnsan Hakları Derneği, Gazeteciler Cemiyeti’nden oluşan temsili Sivil Toplum Kuruluşları, başlatılacak yardım kampanyasına duyarlı olunması adına cemiyet, dernek, vakıf, sendika, siyasi teşkilatlanmalar gibi oluşumları ziyaret ederek ayni ve nakdi yardım toplanması noktasında istişarede bulunuyor.
Kaynak: İHA