Mustafa Balbay Babaocağına Geldi

Ergenekon davası kapsamında tutuklanıp 34 yıl hapse mahkum olan ve bin 737 gün sonra tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, annesi Melek Balbay ve babası Fevzi Balbay'ı ziyaret için Aydın'ın nazilli ilçesine geldi.

Mustafa Balbay Babaocağına Geldi

Nazilli'de büyük coşkuyla Nazilli girişinde partililer ve sevenleri tarafından karşılanan Milletvekili Mustafa Balbay, uzun araç konvoyu eşliğinde Nazilli Caddelerinde tur attıktan sonra önce CHP ilçe binasına ardından da anne ve babasının evine giderek hasret giderdi. Balbay’ın Nazilli ziyaretine TGF Genel Başkanı ve İzmr Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci, CHP Nazilli Belediye Başkan Aday Adayı Cavit Yenipazarlı ile Ferda Çağlar Erkut eşlik ederken, Balbay, “İzmir milletvekiliyim ama önce Nazilliliyim” diyerek hemşerilerine seslendi. Balbay, "4-5 gündür bütün sevdiklerim bana geçmiş olsun diyor. Ama ben onlara ‘geçmiş oldu, şimdi gelecek olacak’ diyorum. Bundan sonra daha güzel bir Türkiye’yi hep birlikte yaşatacağız. Ben şuan İzmir milletvekiliyim ama eğer kabul ederseniz bundan sonra sizin de milletvekilinizim. Sizin için de bundan sonra elimden geleni yapacağıma ve gerçekten siyaseti Türkiye’nin daha güzel bir ülke olması için, bu bereketli Nazilli ovasının hak ettiği değeri bulması için, insanların daha iyi, daha güzel yaşaması için çaba harcayacağıma söz veriyorum. Ocak ayında Nazillililerle tekrar görüşmek üzere” dedi

ANNE VE BABASIYLA KUCAKLAŞTI
Balbay, konvoy eşliğinde baba ocağına geldi. Yoğun ilgiyle karşılanan Balbay, güçlükle anne ve babasına ulaştı. Anne ve babasının elini öpen Balbay kucaklaşarak hasret giderdi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Balbay, “Gazeteciliğimizden ve milletvekili olmamızdan dolayı ailemiz hep göz önünde oldu. Ben bu kucaklaşmanın cezaevlerindeki tüm yurtseverler için de olmasını diliyorum. Onlar için de biran önce eşlerine, çocuklarına ve anne-babalarına kavuşmalarını diliyorum. Cezaevlerinde en zor dönemler bayramlar ve yılbaşları gibi güzel günlerdir. İnsanlar o günlerin bir an önce bitmesini beklerler. O güzel günler içeride çok daha farklı duygularla kutlanır. İçeride anons yapılır. Bir daha ki bayrama sevdiklerinizle birlikte olmanız dileğiyle bayramınızı kutlarız derler. Ben gerçekten 9 Aralık’tan bu yana çok güzel bir bayram yaşıyorum. Şuanda yaşadığım bayramın bütün aşamaları ister istemez toplumla beraber oldu. Ama bundan sonrası için de yemin töreninden sonra yaptığım konuşmada olduğu gibi ben öncelikli olarak birinci ailem karım, çocuklarım, annem, babam, amcalarım, teyzelerim ve birinci derece akrabalarım ama artık ben Türkiye’de 75 milyon kişilik bir ailem olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki mücadelemin 75 milyon için olacağını sizlerle bir kez daha paylaşıyorum. Şimdi annem-babam ve ailemle hasret gidereceğim” dedi.

“HAPSE BİR GİRDİM BİN ÇIKTIM”
"Milletvekilinin ne yapacağı belli. Ben de haddimi biliyorum, ne yapabileceğimi biliyorum ama bir kişinin ısrarla bir şey için mücadele etmesi de pek çok şeyi etkiler” diyen Balbay, “Ben şuan hapse bir girdim bin çıktığımı düşünüyorum. Şuan Türkiye’de çok şey yapacağım olduğuna inanıyorum. İyi bir birikim edindim. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum aynı zamanda Silivri Üniversitesi mezunuyum, Sincan Üniversitesi’nde de Yüksek Lisans yaptım. Yani bu eğitimler fena sayılmaz. Toplumla da 30 yıldır beraberim. Bu birikimle birlikte, Türkiye’de bütün gücümle hem siyasetin rayında yapılmasını hem de kin tutmadan siyaset yapılmasını sağlayacağım. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak şöyle kendimce bir yöntem geliştirmeye çalışacağım. İktidarın canı sıkacağım ve elini sıkacağım. İkisini yapmaya çalışacağım. Eğer muhalefet eleştirmezse ülke iyi yönetilmez. Ama eli sıkılmazsa, muhabbet olmazsa bu ülkede diyalog olmaz” dedi.

MUTLU SONA ULAŞTILAR
Çok mutlu olduğunu söyleyen anne Melek Balbay, “Allah sağ salim 5 yıl sonra bizi oğlumuza kavuşturdu. Çok mutluyuz. Duygularımız çok üst düzeyde. 3-4 gündür sevinç, mutlulukla dolu olduk. Kendisine hazırladığım haşhaşlı böreği birazdan yiyeceğiz. Bugün ailecek birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

Bir hafta boyunca mutlu haberi TV’ler ve avukatlar aracılığıyla beklediklerini ve sonunda mutlu sona ulaştıklarını söyleyen baba Fevzi Balbay ise, “Mustafa içerideyken İzmirliler ona oy vererek Milletvekili olmasını sağladı. Bu bizim için ailemiz için büyük mutluluk ve onur oldu. Bazıları rüşvet vererek, çeşitli siyasi çabalar ile milletvekili olacağım diye uğraşırken, Mustafa bu göreve seçildi. Çok mutluyuz. Bu günlerimize çok şükür” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER TARTIŞTI, AİLE EZİLME TEHLİKESİ ATLATTI
Mustafa Balbay, anne ve babasının yanı sıra akrabaları ile komşuları tarafından da coşkuyla karşılanırken evin korkuluklarına ‘Cesur yürek evine hoş geldin’ yazılı pankart açıldı. Öte yandan Mustafa Balbay’ın ilçeye gelişini takip eden yerel ve yaygın basın mensupları arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Milletvekili Balbay’ın basın açıklamasını çekmeye çalışan basın mensupları ise en güzeli kareyi yakalama savaşına başladı.

Kameramanlar ile fotoğraf çeken muhabirler arasında yaşanan yer kavgası tartışmasında Balbay ailesi gazetecilerin arasında sıkıştı. TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel tarafından aile basın mensuplarının sıkıştırmasından kurtulurken, tartışmalar ve itişmeler Balbay’ın baba ocağına girmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA