Dpü’ye Nasa'dan Ödül

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ABD’nin California eyaletinin Los Angeles şehrinde düzenlenen NASA JPL "İnvention Challenge-2013" müsabakasında, üçüncülük kupasının sahibi oldu.

Dpü’ye Nasa'dan Ödül

Yrd.Doç Dr. Yunis Karaca, NASA jpl biriminin 1998 den beri kendi mühendislerine yönelik potansiyellerini aktif halde tutabilmek için her yıl "Invention Challenge" adlı müsabakası düzenlediğini ve ilerleyen yıllarda bu kategorinin NASA -JPL mühendisleri ve okul kategorisi olarak ikiye ayrıldığını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca, “Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Erdem ile birlikte Dumlupınar Üniversitesi’ni temsilen NASA-JPL mühendisleri kategorisinde davet edildik. Fransa, Polonya ve diğer Avrupa ülkeleri vatandaşlarının da bulunduğu yarışmada birinci ve ikincilik ödülü ABD’ye verilirken üçüncülük ödülünü ise Türkiye ‘den Üniversitemize verildi.

Ayrıca bu yarışmanın benzerini Türkiye’de Bilgi Üniversite’sinde yapıldı. En hızlı hedefi bulan ve verilen misyonu en etkili şekilde gerçekleştiren buluşlar ödüle layık görülmektedir. Güral Porselen’inde sponsor olduğu yarışmada Türkiye’yi ilk defa Dumlupınar Üniversitesi temsil etti bunun gururunu ayrıca yaşamaktayız” dedi.

Üçüncülük kupasını Dumlupınar Üniversitesine kazandıran Yrd. Doç Dr. Yunis Karaca ve Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Erdem Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’ı makamında ziyaret etti.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, NASA “İnvention Challenge 2013” müsabakasında Türkiye’yi ve Dumlupınar Üniversitesini en iyi şekilde temsil eden Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca ve Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Erdem’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Kaynak: İHA