Çadır Kentte Battaniye Dağıtımı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman şah konaklama tesislerinde barınan 30 bin mülteciye kışlık on bin battaniye dağıtımına başlanıldı.

Çadır Kentte Battaniye Dağıtımı
Daha önce her çadıra kişi başı dağıtılan battaniye yanı sıra kış mevsimine girilmesiyle birlikte toplam beş bin çadıra on bin kışlık battaniye dağıtımı yapıldığı ifade edildi.
Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye’ye göç edip Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan 30 bin mülteciye mahalle mahalle battaniye dağıtımı yapılmaya başlandı. Battaniye dağıtımı bu hafta sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi.

Mahallelerde isim listesinden isimleri okunarak battaniye teslime alan mülteciler, bu kış gününde battaniye dağıtımından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk halkına teşekkürlerini ifade ettiler.8 nolu mahalle sakinlerinden Abu Nidal, “Allah sizi muvaffak etsin, Allah sizleri her iki cihanda sevindirsin. Bizleri çok mutlu ettiniz. Bu kış gününde battaniye dağıtarak ısınmamızı yardımcı oldunuz. Bu yaptığınız iyiliği unutmak mümkün mü? Allah sizleri korusun” dedi.

Diğer bir mülteci ise Türk halkına ve Türk devletine teşekkür ederek battaniye dağıtımından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Battaniye alan bayanlar aldıkları battaniyeleri kucaklarına alarak çadırlarının yolunu tutu. Diğer bir bayan ise aldığı battaniye ile döşeğin üzerine sererken, bir diğer battaniye aile çocuklarını sarmaya çalışıp üzerlerini örttüğü görüldü.

Kaynak: İHA