Trafo Yangını 3 İlçeyi Elektriksiz Bıraktı

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde, trafoda çıkan ve 5 saatte söndürülen yangın, Çiçekdağı ile Yozgat'ın Yerköy ve Şefaatli ilçelerinde bazı bölgeleri elektriksiz bıraktı.

Köseli beldesinde bulunan elektrik trafosunda henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.
Belde sakinlerinin ve görevlilerin müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayan yangın, itfaiye ekiplerinin 5 saatlik uğraşları sonrası söndürüldü.
Olay yerinde incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıktığı trafonun Yozgat'ın Yerköy ve Şefaatli ilçelerinin bazı köyleri ile Kırşehir'n Çiçekdağı ilçesine elektrik veren trafo olduğunu söyledi.

Yazıcı, bölgede iki trafo bulunduğunu ve birinin yandığını belirterek "Şimdi Kayseri'den ekiplerimiz geliyor. Şu an bölgede elektrik yok" dedi.

Yangın nedeniyle ilçelerde bazı bölgelere elektik verilemeyeceğini ifade eden Yazıcı şunları kaydetti:
"Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ konudan haberdar edildi. Kayseri'den 2-3 saat sonra gelecek olan ekip, diğer trafonun sağlam olup olmadığını kontrol edecek. Eğer o trafoda sıkıntı varsa seyyar mobil bir trafo gelmesi gerekiyor. Bir de ters besleme suretiyle bazı mıntıkalara elektrik vermeyi düşünüyoruz. ÇEAŞ da onunla ilgileniyor. Yani TEİAŞ ve ÇEAŞ sabaha kadar çalışacaklar. Umuyoruz ki ters beslemeyle önemli bölümlere enerji verebiliriz."
Yangının çıkış sebebiyle ilgili incelemenin sürdüğünü bildiren Yazıcı, "Mümkün mertebe zaruri olan yani ters beslemeyle besleyeceğimiz yerdeki vatandaşlarımızın da çok zaruri olan elektriklerini çalıştırmalarını tavsiye ediyoruz. Yani en azından yarın sabaha kadar bir iyilik düşünemiyoruz. İnşallah bakalım asıl ilgili arkadaşlarımız gelecekler Kayseri'den. Onlar tabloyu daha net ortaya koyacaklar" diye konuştu.

Kaynak: AA