Sera Üreticilerinin 'Don Nöbeti'

Antalya’da hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü kentte çiftçiler, ürünlerinin zarar görmemesi için seralarında “don nöbeti” tutuyor.


Yurt genelinde yaşanan olumsuz hava şartları, Antalya’da sera üreticisi çiftçileri de olumsuz etkiledi. Türkiye’nin yaklaşık yüzde 80 sebze meyve ihtiyacını karşılayan kentte çiftçiler, seralardaki ürünlerinin soğuk hava nedeniyle zarar görmemesi için “don nöbeti” tutuyor.

SABAHA KADAR SOBALAR YANIYOR
Seralarında sabahtan itibaren odun biriktiren çiftçiler, akşam saatlerinde hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düşmesiyle sobalarını yakmaya başladı.

Üreticiler, seralarındaki ürünlerini dona karşı koruyabilmek için sabahın ilk ışıklarına kadar sobaları yaktı. Bazı üreticiler de yağmurlama sistemlerini çalıştırdı. Üreticiler, sabaha kadar sobaların sönmemesi için nöbet tuttu.

Antalya’nın Pınarlı Mahallesinde üretici Mustafa Atalay, serasındaki ürünleri koruyabilmek için sabaha kadar odun sobası yaktığını söyledi.

Akşam saatlerinden itibaren seralarındaki ısının 2 dereceye kadar düşmesiyle sobaları yakmaya başladıklarını belirten Atalay, “Sabaha kadar ürünlerimizi dona karşı koruyabilmek için sobalarımızı yakıyoruz. Gerçekten çok soğuk bir gece geçirdik. Allah tüm çiftçilerimizin yardımcısı olsun. 2 dönümlük seramda sabaha kadar 6 soba yakıyorum” dedi.

Atalay, üreticilerin don olduğu gecelerde büyük çileler çektiğini, tüm sıkıntıları emeklerini koruyabilmek için çektiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA