Laparoskopik Karaciğer Ameliyatı Mucizesi

Karaciğerinde kitle tespit edilen Ali Çelik’e “84 yaşındasın ameliyat olamazsın” dediler, Laparoskopik karaciğer ameliyatı sayesinde ameliyat olan Çelik, 24 saat içinde taburcu edildi.

Laparoskopik Karaciğer Ameliyatı Mucizesi

Daha önce baypas ameliyatı geçiren Ali Çelik (84)’in karaciğerinde kitle tespit edilmesi üzerine ameliyat kararı alındı ancak cerrahlar hastanın yaşı ve geçirmiş olduğu kalp ameliyatı nedeniyle bu ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler. Bunun üzerine İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Park Hastanesi’nde bu ameliyatın kapalı yöntemle yapılabildiğini öğrenen Çelik, ameliyat olabilmek için Doç. Dr. Ünal AYDIN’ a başvurdu. Yapılan değerlendirmenin ardından ameliyata alınan Çelik, kapalı karaciğer ameliyatıyla karaciğerinin hastalıklı kısmı başarıyla çıkarıldı. Aynı gün akşam yemeğini yiyip yürüyüşünü yapabilen hasta, ertesi gün taburcu edildi.

“HASTANIN KÜLFETİ YÜZDE 80 AZALIYOR”
84 yaşındaki öğretmen emeklisi olan Ali Çelik, uzun yaşamanın sırrının yaşama sevinci olduğunu belirtirken, bugüne kadar baypas dahil pek çok ameliyat geçirdiğini karaciğer ameliyatının çok ağır bir ameliyat olduğu söylenmesine rağmen içlerinde en hafif atlattığı ameliyatın kapalı yöntem sayesinde karaciğer ameliyatı olduğunu söyledi.

Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Doç. Dr. Ünal Aydın ise karaciğer ameliyatlarının gerçekten hem hasta için hem de cerrah için zor ve külfetli bir işlem olduğunu ancak kapalı karaciğer ameliyatı sayesinde hastanın külfetinin neredeyse %80 azaldığını söyledi.

Aydın, “Kapalı karaciğer ameliyatları dünyada yeni uygulanmaya başladı.

Merkezimizde bu ameliyatlar dünyada az sayıdaki merkezle birlikte başarıyla gerçekleştiriliyor” dedi.

Kaynak: İHA