Bitlis’te Kara Kış

Bitlis’te aralıklarla etkili olan kar yağışı 285 köy yolunu ulaşıma kapattı.

Bitlis’te Kara Kış

Bitlis’te etkisini sürdüren kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis’te şehirlerarası taşımacılık yapan TIR’lar ve kamyonlar mahsur kalırken, Karayolları ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. TIR şoförleri, yolda mahsur kaldıklarını, kendi imkanları ile Bitlis’e kadar geldiklerini söylediler. Yollardaki karla mücadele çalışmasının ağır aksak yürüdüğünü iddia eden şoförler, zincir takarak yollarına devam edeceklerini belirttiler.

Okulların iki gün süreyle tatil edildiği Bitlis’te, Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de, şehir merkezinde kar kalınlığının 60 santimetre, yüksek kesimlerde ise bir metreye ulaştığını söylediler. Kar yağışının yarın da devam edeceğini ifade eden yetkililer, yağışların yerini cumartesi gününden itibaren soğuk havaya bırakacağı belirtiler.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, bugün itibariyle 285 köy ile ulaşımın kesildiği, ancak İl Özel İdaresi ekiplerinin aralıksız yol açma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Üniversite öğrencileri ayaklarının hem ıslanmaması hem de üşümemesi için naylon poşet bağlarken, çocuklar ise kar yağışına ve soğuk havaya aldırış etmeden poşetlerle kaymanın keyfini çıkardılar.
Kaynak: İHA