Beşiktaş’ta Yangın Paniği

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde 5 katlı binada çıkan yangın, mahalle sakinlerine büyük panik yaşattı.

Yanlış araç parkları yüzünden itfaiye ekipleri sokağa girmekte zorlanırken, yakının yanan binada mahsur kaldığını düşünerek içeriye girmek isteyen bir kişi polisle tartıştı.
Alınan bilgiye göre, yangın saat 21.00 sıralarında Vişnezade Mahallesi Kaktalıkapı Sokak 8 numarada bulunan 18 daireli bir apartmanın teras katında meydana geldi. Binanın son katında üniversite öğrencilerinin kaldığı iddia edilen çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli itfaiye grupları sevk edildi. Öğrencilerin evde olmadığı sırada çıkan yangında, itfaiye dar sokaklar ve yanlış araç parkları yüzünden güçlükle olay yerine ulaşırken, alevlere karşı binalardan ilave hortumlarla müdahale edildi. Yaklaşık 40 dakikada kontrol altına alınan yangında, yaralı ya da can kaybı yaşanmadı.

Apartman sakinlerini tahliye eden polis, alevlerin içinde mutfak tüpü olduğu ve patlama ihtimaline karşı sokak girişlerini güvenlik şeridi ile kapattı. Bu sırada yakının yanan binada mahsur kaldığını düşünerek içeriye girmek isteyen bir kişi, tüplerin patlama ihtimaline karşı sokağı yaya ve araç trafiğine kapatan emniyet mensupları ile tartıştı. Kısa süreli panik yaşayan mahalle sakini ile polis arasında kısa süreli arbede çıktı.

Yangının çıkış nedenini araştıran yetkililer, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı

Kaynak: İHA