Başkan Keskin Açıklaması

İzmir Arkeoloji ve Kültür Tarihi Toplantıları kapsamında yapılan “1. Birgi” Sempozyumunda konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, 6360 sayılı yeni belediye kanunu ile kapatılacak olan beldeler arasında yer alan Birgi’ye ayrı bir önem vereceklerini belirtti.

Başkan Keskin Açıklaması

74 köy ve 9 beldenin Ödemiş Belediyesi’ne dahil olmasıyla hizmet alanının çok genişleyeceğini vurgulayan Başkan Bekir Keskin; “Yasa çıkmadan önce Mahalli İdareler tarafından beldelerin tarihi ve coğrafi özellikleri ile doğal güzellikleri göz önünde bulundurulsaydı, eminim ki Birgi Belediyesi kapatılmazdı. Çünkü Birgi; tarihi, arkeoljik yapısı, mimarisi, dini turizmi ile bir bütün olarak ülke çapında çok az kalan tarihi dokusunu korumuş ender yerleşim yerlerinden biridir. Türkiye’de yeni bir turizm merkezi olacaktır. Ödemiş Belediyesi olarak bizler bu çalışmaları kaldığı yerden devam ettireceğiz. Kültür değerlerimize önem veren bir belediye olarak geçtiğimiz yıl Yıldız Kent Müzesi’ni açtık. Bugüne kadar 25 bin kişi tarafından ziyaret edilen müzemizde, Küçükmenderes Havzasının belleğini oluşturmaya çalıştık. Müzemizde Birgi ile ilgi çok sayıda kitap, belge ve fotoğraf bulunmaktadır. Bu sempozyum bizlerin çalışmalarına ışık tutacaktır” dedi.

Birgi Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Ortaçağ Arkeolojisi Anabilimdalı’nın ortaklaşa düzenlediği sempozyum iki gün sürecek.
Kaynak: İHA