Altındağ’dan Afrika’ya Yardım Eli

Afrika kıtasının en küçük ve en yoksul ülkelerinden biri olan Gambiya’ya, Altındağ’dan kolilerce giyim, gıda ve ihtiyaç malzemesi yola çıktı.

Altındağ’dan Afrika’ya Yardım Eli

Altındağ Belediyesi’nin yardımseverliği, Altındağ sınırlarını aştı. Altınay Yardım Organizasyonu’nun çalışmaları sayesinde, Altındağ’daki ihtiyaç sahiplerine ulaşan Altındağ Belediyesi’nin yardım eli Afrika kıtasına uzandı. Afrika kıtasının en küçük ve en yoksul ülkelerinden biri olan Gambiya’ya, Altındağ’dan kolilerce giyim, gıda ve ihtiyaç malzemesi yola çıktı.

Altındağ Belediyesi’nin yardımlarını Gambiya Büyükelçisi Gibril Joof ve eşi Isatou Gaye-Joof teslim aldı. Dünyanın pek çok yerinde görev yaptıklarını ancak Altındağ’daki dostluğun kendilerinde daima özel bir yeri olduğunu söyleyen Büyükelçi Joof ve eşi, “Türk kardeşlerimizin ve özellikle de Altındağ Belediyesi’nin bize verdiği destek ve halkımıza yaptığı yardımlar bizim için çok değerli” diye konuştu.

“GAMBİYA HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ”
Ülkesinde çocuklar ve kadınlar için yardım kampanyaları düzenleyen büyükelçi eşi Isatou Gaye-Joof ise Altındağ’daki kadınların değişimine hayran kaldığını, daha önce ziyaret ettiği Altınay Yardım Organizasyonu’nun çalışma biçimini çok beğendiğini ve Altındağ Belediyesi’nin başarılı çalışmalarını daima örnek aldıklarını söyledi.

Görev süresi boyunca Altındağ Belediyesi ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yle dostluğunu sürdüren ve Altındağ’a duyduğu hayranlığı her fırsatta dile getiren Büyükelçi Joof ve eşi, iki ülke arasındaki dostluğun daimi olmasını temenni etti.

Yardım kolilerinin Gambiya’da çocuklar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılacağını söyleyen Büyükelçi Joof, Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Tiryaki’ye tüm Gambiya halkı adına teşekkür etti.
Kaynak: İHA