Oran Bilgilendirme Toplantısı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2014 yılı mali destek programları bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen yeni mali destek programlarının tanıtımı Yerköy Öğretmenevi toplantı salonunda ilgili kurum ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program Yönetim Birim Uzmanı Ahmet Amin Kilci, Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan ORAN'ın 2014-2023 dönemi bölge planı hazırlık çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Ajansın, 2014 yılı teklif çağrısı kapsamında yürütülecek olan "Rekabetçi Üretim", "İstikrarlı Büyüme" ve "Sosyal ve Kentsel Kalkınma" mali destek programları kapsamında uygun proje başvurularının sunulması amacıyla ilana çıktığını söyleyen Kilci, şöyle konuştu:
"Ajansımız, Yozgat'ta KOBİ'lerin başvuru yapabileceği ve 10 milyon TL toplam bütçeli 'İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı' ile katma değeri yüksek yenilikçi sektörel oluşumların desteklenmesi ve üretim kapasitesinin artırılması yoluyla bölgesel gelişmeye katkı sağlanması hedeflenmiştir."
Ajansın mali desteklerinin, üretim yapan sanayicinin devletin desteğini yanında hissetmesi açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Kilci, desteklerden istifade etmek isteyen KOBİ'lerin program önceliklerine uygun olarak hazırlayacakları nitelikli projeleri 14 Şubat 2014'e kadar ajansa sunmaları gerektiğinin altını çizdi.
Mali destek programı tanıtım videosu ve bilgilendirme sunumlarının yapıldığı toplantıda, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından program sona erdi.
Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, sivil toplum kuruluşları ile KOBİ temsilcileri ve esnaf katıldı.

Kaymakam Levent Kılıç, ORAN'ın bölge için çok yararlı bir kurum olduğunu ve birçok yerde istihdam yaratmaya öncülük ettiğini belirtti.

ORAN kanalıyla birçok projenin hayata geçirildiğini ifade eden Kaymakam Kılıç, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteklerinin bölge ve il için faydalı birer kaynak olduğunu ve ajansın kurulduğu günden bugüne kadar çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade etti.




Kaynak: AA