Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Şaylan Açıklaması

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, "Kırklareli çiftçisinin sorunlarını Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehmet Mehdi Eker'e ilettik" dedi.

Şaylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trakya turu kapsamında sivil toplum örgütleri temsilcilerinin istek ve sıkıntılarını da dinlediğini anımsattı.
Kırklareli çiftçisinin en büyük sorunun meraların ıslahı ile ayçiçeği ve mısır fiyatları olduğunu ifade eden Şaylan, şunları kaydetti:
"Trakya turu kapsamında Kırklareli'ne gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap ettikten sonra oda başkanları ile kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda Sayın Başbakan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile birebir temasta bulunma fırsatımız oldu. Kırklareli çiftçisinin sorunlarını Başbakanımız Erdoğan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Eker'e ilettik.
Kırklareli çiftçisinin en büyük sorunu olan meraların ıslahı ve ayçiçeği ile mısır fiyatlarının maliyetleri konusunda hazırladığımız dosyayı sunduk. Meraların ıslahı bahane edilerek büyük çiftliklere kiraya verilecek. Bu konuda yapılanlar son derece yanlış. Kırklareli çiftçisi bu konuda büyük mağduriyeti söz konusu. Zaten Kırklareli'deki meralar kendi üreticilerimize yetmiyor."
Şaylan, ayçiçeği ve mısır tohum fiyatlarının son derece yüksek olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: AA