Doğu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen gelen soğuk hava sistemi ile Orta Akdeniz'den gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan ve soğuk havanın etkili olduğu bölgede gün boyu aralıklarla kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı, cuma gününü kadar devam edecek.
İl Özel İdaresi şehirler arası yollarda, belediye ekipleri de cadde, mahalle ve sokaklarda oluşan kar ve buz temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Kar kalınlıkları Erzurum kent merkezinde 17, Ağrı'da 28, Kars'ta 12, Ardahan'da 11, Iğdır'da 4, Erzincan'da 2, Palandöken Kayak Merkezi'nde 60, Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 45 santimetre olarak ölçüldü.
Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 14, Ağrı'da 13, Erzurum ve Ardahan'da 12, Erzincan'da 8, Iğdır'da 6 derece olarak kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 7, Erzurum'da 8, Ağrı'da 11, Erzincan'da sıfır, Iğdır'da 1 derece olması tahmin ediliyor.
Yetkililer, soğuk hava nedeniyle buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.
Kaynak: AA