Cizre'de Olaylarda Maddi Zarar Gören Esnafın Zararını Valilik Karşıladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9 Ekim'de çıkan olaylarda molotof kokteyli ve taşların tezgah ve malzemelerine isabet etmesi sonucu yanan semt pazarında mağdur olan esnafın zararı valilik tarafından karşılandı.

Cizre'de Olaylarda Maddi Zarar Gören Esnafın Zararını Valilik Karşıladı

Valilik, esnafa toplam 939 bin 592 lira ödeme yaparak mağduriyeti giderdi. Cizre Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, Vali Hasan İpek'i ziyaret ederek bu yardımdan dolayı teşekkür etti. Vali Hasan İpek, Cizre'de meydana gelen ve semt pazarındaki birçok işyerinin yanmasına neden olan olaylara çok üzüldüğünü belirterek, "9 Ekim’de 31 tane vatandaşımızın dükkanları yanmıştı. Olaylar sebebiyle inanılmaz bir üzüntü içerisindeydim. Birkaç günden beride devam ediyordu olaylar. Allah'a şükür, bu günlerde kesildi. Yani devlet olarak biz, afetlerden, bu tür terör sonrasındaki zararların karşılanmasında inanılmaz hızlı bir çalışma yapmak istiyoruz. Cizre'de biliyorsunuz bir toplantı yaptık. Müracaat edin bir an önce bunu karşılayalım dedik. Ardında sulh yoluyla anlaşıldı ve oradaki zararları karşıladık. Şırnak Valisi olarak vatandaşımızın sıkıntılı anında mutlaka yanında olmamız gerektiğine inanıyorum. Biz de onu yapmaya çalıştık. İkincisi devlet olarak sizlerin mutluluğu bizim için önemlidir. Göreve ilk geldiğimde bunu söyledim. Halkımızın mutluluğu benim için çok önemli, Şırnaklıların yüzü gülsün istiyorum. Yani mutluluktan yüzü gülsün. İyi olsun istiyorum. Allaha şükür devletimizin imkanları var. Bu tip olaylar olmasın. Kesinlikle o bayramda yaşadığımız hüznü çok iyi biliyorum. İnsanların ağladıklarını biliyorum. 'Ne olacak bütün sermayemiz gitti' dediğiniz günleri biliyorum. Bugünlerde inşallah bunları telafi edebilmişken bize ne mutlu. İnsanlarımızla iyi bir sonuç elde ettik. 31 tane vatandaşımıza 939 bin 592 lira yani bir milyon liraya yakın bir para ödemiş olduk. Helali hoş olsun" dedi.

Cizre Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu ise mağdur esnaflar olarak bu davranışından dolayı Vali İpek'e teşekkür etmeye geldiklerini söyledi.

Memduhoğlu, "Vali beye kısa sürede bu mağduriyeti maddi olarak giderdiği için teşekkür etmek amacıyla buradayız. 31 esnaf adına tekrardan teşekkür ediyoruz. Beklemediğimiz çok kısa bir sürede bu mağduriyet giderildi. Prosedürler arka plana itilerek vicdani kanatlar çerçevesinde haklara ulaşıldı. Her hangi bir bürokratik engele takılmadan bu kısa süre içerisinde sorunumuz çözüldü. Takdire şayan bir şekilde bittiği için teşekkür ediyoruz. Beklemiyorduk. Çok memnunuz sağ olun" diye konuştu.

Kaynak: İHA