Yanık Açıklaması

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Topluluğu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda Şair-Yazar Kaan Murat Yanık tarafından, ‘Şiir ve Şiir’ konulu söyleşi düzenlendi.


Söyleşide, ‘Kalküta’ adlı yeni çıkan kitabıyla ilgili bilgi veren Şair-Yazar Kaan Murat Yanık, bu tür konferansların özellikle popüler kültürün edebiyatı pençesine aldığı bir zamanda, nitelikli edebiyatı öğrencilere anlatmak ve nitelikli edebiyat adına onlarla bir şeyler paylaşmak için yararlı bulduğunu söyledi.

Yanık, “Popüler kültür ile beraber Türk Edebiyatı çok kötü günler yaşıyor. İngiltere’de Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde popüler kültür, nitelikli edebiyatı kıskacı altına almıştır. Oradaki okur kitlesi, özellikle 18-30 yaş arasındaki okur kitlesi nitelikli edebiyatın farkında” diye konuştu.

Entel ile entelektüel insan kavramları arasında büyük bir fark olduğunu söyleyen Yanık, entel insanın bazı internet sitelerinden derlediği, edindiği bilgileri kullandığını, entelektüel insanın ise; kitap karıştıran, kitap bilen ve araştıran kişi olduğunu ifade etti.

Yanık, “Romanlarımızda her zaman ak-kara çatışması vardır. Bir insan ya kötüdür, ya iyidir. Hiçbir zaman bunun ortası yoktur. Edebiyat bu kadar cılız kaldığı zaman, popüler kültür her fırsatta ortaya çıkmaya, geniş bir alan bulmak için kendisinde güç buluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA