Vali Yaman Açıklaması

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, " İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 65. yıldönümü olan bu gün; yüzyıllar boyunca süren bir mücadelenin sonucunda, uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı anlamlı bir gündür” dedi.

Vali Yaman Açıklaması

Vali Yaman Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilen, Türkiye tarafından da 6 Nisan 1949’da onaylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin, tüm çağdaş ve demokratik ülkeler için temel ilke haline geldiğini kaydetti.

İlkenin, hem uluslararası insan hakları sözleşmeleri, hem de anayasalarca güvence altına alındığını sözlerine ekleyen Vali Yaman mesajında: "İnsan hakları sorunu, bütün ülkelerin gündemindedir. Bütün ülkelerin hükümetleri, insan hakları ihlallerine meydan vermemeyi başlıca görev kabul etmek durumundadır. Ancak insan haklarının korunması görevi, sadece Hükümetlerin başarabileceği bir iş değildir. Bu görev, bütün kuruluşların, bütün insanların işbirliğini gerektirmektedir.Bu çerçeve içerisinde, insan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek, sorumluluk duygusunun bütün insanlarda bulunması büyük önem taşımaktadır.Temennimiz odur ki vatandaşlarımızın ilgisini daha fazla çekebilmek adına güzide basınımız da bu etkinliklerin duyurulması ve insan hakları konusunda bilinçlendirmeye katkıda bulunmak açısından üzerine düşen görevi yerine getirmekte tereddüt göstermeyecektir.Bu vesileyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA