Metro İstasyonunda Senfonik Konser

İzmir Metrosu Konak İstasyonu, haftada 3 gün düzenlenen mini konserle şenleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Turkish Brass Ensemble işbirliğiyle Konak İstasyonu'nda her hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri akşam düzenlenen konser, günün yorgunluğuyla işlerinden evlerine dönen İzmirlilere müzik ziyafeti sunuyor.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ile Dokuz Eylül ve Ege üniversiteleri devlet konservatuvarı sanatçılarından kurulu Turkish Brass Ensemble'ın, Batı müziğinin yanı sıra Türk müziğinin örneklerinden oluşan repertuvarla sunduğu konsere, metro yolcuları ilgi gösteriyor.
Turkish Brass Ensemble'ın genel sanat yönetmenliğini üstlenen İZDSO Müdürü Kenan Gökkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turkish Barss Ensemble olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İzmir Metrosu'nda gerçekleştirdikleri konserlerde, dünya müziklerinden örnekler sunduklarını söyledi.

Konserlerle insanların içinde "ılık bir atmosfer yaratabilmeyi" arzuladıklarını ifade eden Gökkaya, "Sanatı onların ayağına götürmek, sokak kültürüne bir nebze olsun katkı verebilmek amacıyla biz sanatçılar bu projelere katılıyoruz ve canı gönülden destek veriyoruz. Onlar mutlu oldukça soğuk hava şartlarında bizim de içimiz ısınıyor" dedi.

Kaynak: AA