Başkan Cağlayan Açıklaması

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan,”Ülkemizde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin yakalanması için oldukça önemlidir.

Başkan Cağlayan Açıklaması
“ dedi.


Başkan Çağlayan Dünya İnsan Haklar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bir ülkenin uygarlık düzeyinin, bilim ve teknoloji alanındaki başarıları kadar, insan haklarına gösterdiği saygıyla da ölçülebileceğini kaydetti

Günümüzde insan hakları kavramının, tüm çağdaş demokratik sistemlerin temelinde yer alan üstün bir değer sistemi durumunda olduğunu ifade eden Başkan Çağlayan, mesajında "Bu haklar sürekli olarak geliştirilmelidir. İnsan haklarını insanlığa yakışır şekilde gözetmek ve hayata geçirmek konusunda üstümüze düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeyi görev bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm insanların karşılıklı saygı ve anlayış içinde yaşadığı bir dünya dileğiyle, vatandaşlarımın 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA