Ayvacık'ta Renklenen Okul

Samsun’un Ayvacık ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu eğlenceli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Ayvacık'ta Renklenen Okul

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Karikatür Kulübü Hocaları Özkan Ege öncülüğünde 22 kişilik bir ekiple Ayvacık’ta iki gün boyunca misafir oldular. Atatürk Ortaokulu öğretmenleri, öğrencileri ve üniversite öğrencileri okul koridorları ile bahçe duvarını özel boyalar ile yapılan resimler ve karikatürlerle donattılar.

Samsun il merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Ayvacık’a gelmeleriyle öğrencilerin mutluluğunu ikiye katlayan OMÜ Karikatür Kulübü okulda öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte örnek bir çalışmaya imza attı. Okulun öğretmenlerinden Hasan Çelik’in önerisi ile kolları sıvayan öğrenciler karikatürler yaptılar. 400’ün üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü 15 derslikli okulda yapılan çalışma herkesin beğenisini topladı. Okulun içine ve dış cephesine 30’a yakın karikatür resim yapıldı.

Okulun İngilizce Öğretmeni Hasan Çelik, “Okul duvarlarının beyaz renk ile boyadık ve bu durumda duvarlarımız çok donuk görünmeye başladı.

Biz de bu duvarları renklendirme fikrini öne sürdük. Hep birlikte yapabileceğimizi düşünerek işe koyulduk. Ayvacık Ziraat Odası’ndan destek aldık, OMÜ Karikatür Kulübü de bize olumlu destek verince bu iş oldu. Üniversite öğrencilerinin bütün ihtiyaçlarını karşıladık ve arkadaşlarımızı bir gece Eyüp Sultan Öğrenci Yurdu'nda misafir ettik. OMÜ Karikatür Kulübü'nün ulaşımını servis şoförü Engin Beyazoğlu sağladı. Yani herkes taşın altına elini soktu. Emeği geçen herkese çok minnettarız" diye konuştu.

Okulun Türkçe Öğretmeni Kaşif Yazıcı, “Kış şartlarında hava sıcaklığı 1 dereceye düşmüşken içimizi ısıtan bu çalışmaları için Karikatür Kulübü'ne çok şey söylenebilir; ama hiçbiri onlar için yetmez. Dışarıda yaktığımız odun ateşinde ısındık arkadaşlarımızla. Bu soğukta dış mekanda çalıştık. Bu bile ne kadar fedakarca çalıştıklarını gösteriyor aslında” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA