Arnavutluk Büyükelçisi Muçaj, Vali Erol’u Ziyaret Etti

Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj, Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti.

Arnavutluk Büyükelçisi Muçaj, Vali Erol’u Ziyaret Etti

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Konya’ya gelen Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj, Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın ile birlikte Vali Muammer Erol ile görüştü. Şeb-i Arus etkinliklerine de katılacak olan Büyükelçi Muçaj, Konya’yı tekrar görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Mevlana kenti olan Konya’nın kalbinde ayrı bir yeri olduğunu anlatan Muçaj, “Mevlana felsefesi sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya ait bir felsefedir. Şayet dünya Mevlana felsefesini takip etmiş olsaydı barışçıl bir yer olabilirdi. Bu sebepten dolayı Hz. Mevlana ile gurur ve onur duymalısınız. Sizin davet mektubunuzu aldığımda bir hayli memnun kaldım. Saygı değer Konya Valisi’nin de beni unutmamasından da ayrıca memnun kaldım. Ümit ediyorum ki, davetiniz tek seferlik değildir. Geniş zamanda daha sık gelmeye çalışacağım” dedi.

Konya Valisi Muammer Erol ise, Büyükelçi Muçaj’ın ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, Muçaj’ın daha sık gelme isteğine Mevlana’nın “Gel” çağrısını hatırlattı.

Konuşmaların ardından Vali Erol, Büyükelçi Muçaj’a semazen figürü bulunan tablo hediye etti.
Kaynak: İHA