Seferipazar E-türkiye’de Finale Kaldı

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen “11. eTürkiye (eTR) Ödülleri”nde finalistler belirlendi.

Seferipazar E-türkiye’de Finale Kaldı
Seferihisar Belediyesi “11. eTÜRKİYE (eTR) Ödülleri”nde SeferiPazar projesiyle finale kaldı. Türkiye birincileri 12 Aralık’ta TBMM’de düzenlenecek törende yapılacak elektronik oylamayla belli olacak.
eBelediye uygulamalarıyla bilişim teknolojilerinde birçok yeniliğe imza atan Seferihisar Belediyesi 2011 yılında da Türkiye ikincisi olmuştu. Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde rekabeti arttırıcı, bilgiye dayalı, e-Hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturulan “eTR Ödülleri”nde Seferihisar Belediyesi, ev kadınlarının gelirine katkı sağlayan www.seferipazar.com projesiyle finale kalmaya hak kazandı. 2012 yılında Seferihisarlı kadınlara istihdam yaratmak ve ekonomik özgürlüklerini sağlamak için “SeferiPazar eTicaret Projesi” Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle ortaklaşa hayata geçirildi. TÜSİAD ve TBV tarafından, Tu¨rkiye’nin ilk ve lider elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sagˆlayıcısı E-GÜVEN’in ana sponsorluğunda, bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek “eTR Ödülleri”nde finalistler arasından ödül kazananlar, 12 Aralık 2013 tarihinde açıklanacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilecek tören sırasında jürinin yapacağı elektronik oylama ile sonuçlar belirlenecek.

www.seferipazar.com
Salçadan tarhanaya, zeytinyağından mandalinaya kadar 100'den fazla ürün bu pazarda yer alıyor, ev kadınlarının gelirine katkı sağlanıyor. Seferihisar, ülke genelinde bir ilke daha imza attı, ilk 'sanal köy pazarını” hizmete açtı. Sanal Pazar’da, Seferihisar’da üretilen tarhanadan salçaya, reçelden zeytine yüzlerce ürün www.seferipazar.com adresinden Türkiye’yle buluşuyor.

Seferihisar Belediyesi’nin himayesinde, Seferihisarlı Kadınların kurduğu Hıdırlık Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde kurulan “Seferipazar” Ege Bölgesi’nin eşsiz lezzetlerini uygun fiyata tüketiciyle buluşturuyor. Zeytinyağı’ndan, balığa, Şevket-i Bostan otundan, yöresel Armola Peyniri’ne kadar yüzlerce ürüne www.seferipazar.com adresinden ulaşılabiliyor.
Kaynak: İHA