Gürsan İşçisine Başkan Doğan’dan Destek

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Yeni Gölcük Yolu Bağdat Caddesi’nde faaliyet gösteren Gürsan Demir Çelik Fabrikası’nda eylemde bulunan işçileri ziyaret etti.

Gürsan İşçisine Başkan Doğan’dan Destek

1970 yılında kurulan ve yaklaşık 10 gün önce işçileri toplu olarak işten çıkartan Gürsan, işverenin çalışanlar izindeyken fabrikayı boşaltıp kapısına kilit vurmasıyla başlayan işçilerin bekleyiş süreci devam ediyor. 68 işçinin fabrika önünden ayrılmayıp haklarını aradığı eyleme İzmit Belediye Başkanı Doğan da destek oldu. İşçileri ziyaret edip sorunlarını dinleyen Başkan Doğan’a çalışanlar, “İşveren bizi 3 günlüğüne izne gönderdi. Geldiğimizde de fabrikanın içini boşaltmışlar. Yıllardır burada çalışıyoruz. Emeğimiz, hakkımız var. Bizim hakkımızı vermeden çekip gittiler. Bu işler bu kadar basit mi. Günlerdir fabrika önünde bekleyip duruyoruz” dediler.

Emek mücadelesi veren işçilerin sorununu dinleyen Doğan, “Sizlerin sorunuyla yakından ilgileneceğim. Aranızdan 4 kişilik bir temsilci seçin. Vali Bey ile Bakanımız Nihat Ergün ile görüşmenizi sağlayım. Sorunu hukuki yollardan halletmeye çalışalım. İnşallah her şey istediğiniz şekilde sonuçlanır” dedi.

Gürsan çalışanları, Başkan Doğan’a yakın ilgisinden dolayı teşekkür ettiler. Doğan’ın işçileri ziyareti sırasında belediye meclis üyesi İbrahim Elgin de yer aldı.
Kaynak: İHA