Filyos’a Yeni Bir Postane Binası Yapılacak

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesinde, yeni bir Postane binası yapılacağı kaydedildi.

Filyos’a Yeni Bir Postane Binası Yapılacak

Filyos beldesinde bulunan postane binasının, depreme dayanıklı olmadığı tespit edilmesi üzerine, binanın yıkılarak yerine modern bir postane binası yapılacağı bildirildi.

Postane binasının yapılması için, ihalenin yapıldığı yakında inşaata başlanılacağı belirtildi. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, şu andaki postane binasının depreme dayanıklılık testinden geçemediğini ifade etti.

Ünal, “ Son deprem yönetmeliğinden sonra, kamu binalarının depreme dayanıklılık testi yapılıyordu. Filyos’ta kamu binası olarak postane binasının ölçümleri yapıldı. Postane binası depreme dayanıklılık testinden geçemedi. Bu binanın yıkılması gerekiyordu. Biz bakanımızdan rica ettik. Bakanımızın talimatları ile Filyos’a modern bir postane binası yapılması talimatı verildi.

Postane binası’nın yapılması için ihalesi yapıldı. İhale komisyonu kararını verdikten sonra’da Filyos Halkına yeni bir postane binası yapılacaktır. Halkımızın hizmetine girecektir. Filyos beldesi devletin imkanları ve kendi imkanları ile Filyos halkına hizmet etmeye devam edecektir. Filyos halkı bize destek verdikçe bizde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz”dedi.

Kaynak: İHA