Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısı

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Zülfikar Sökmen, gelecek yıl hız ve emniyet kemeri uygulamalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısı

Sökmen, Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü 2013 yılının son dönem Fahri Trafik Müfettişleri Değerlendirme Toplantısı’nda, trafik güvenliğini sağlamak, denetimlerde bulunan personele yardımcı olmak, sürücülere her zaman ve her yerde denetlendikleri duygusunu yerleştirmek ve trafikte kural ihlali yapanlar hakkında trafik suçu tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilen fahri trafik müfettişlerinin çalışmalarının son derece önemli olduğunu ifade etti.

Yük ve yolcu taşımacılığının ağırlıklı olarak karayolu üzerinden yapıldığını, karayolunun bu kadar ağırlıklı kullanılmasının da beraberinde kazaların yoğun olarak yaşanmasına yol açtığını söyleyen Sökmen, "Adana genelinde, meydana gelen trafik kazalarına bakıldığında, 2011 yılında toplam 9 bin 107 trafik kazası olurken, 2012’de bu rakam 9 bin 586, 2013 yılında ise 10 aylık süreçte 8 bin 133 olarak gerçekleşmiştir. Yine ölümlü trafik kazaları sayısı 2011’de 45 olmuş, 55 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2012 yılında 39 kaza olmuş, 50 vatandaşımız vefat etmiş, 2013 yılı 10 aylık dönemde 38 kaza meydana gelmiş, 43 insanımız yaşamını yitirmiştir. İlimizde her yıl kayıtlı araç sayısında ortalama 27 bin, sürücü sayısında ise 30 bin artış olmaktadır. Araç ve sürücü sayısındaki artışa oranla, kaza ve ölüm sayısının artışının aynı paralelde olmaması tesellimizdir” dedi.

Sökmen, ayrıca 2014 yılında Adana’da Güvenli Trafik Projesi uygulanacağını, bu projenin Türkiye’de 26 ili kapsadığını ve yeni yılda “hız ve emniyet kemeri” uygulamalarına ağırlık vereceklerini, fahri trafik müfettişlerinin de başta kendileri, aileleri ve çocuklarının da emniyet kemeri takarak, topluma örnek olmalarını istedi.

Toplantıda konuşan Eğitim Büro Amiri Komiser Mehmet Yanık da, bir ilin fahri trafik müfettişi sayısının, o şehrin merkez ve ilçe trafik kuruluşlarına kayıtlı toplam araç sayısının binde ikisi oranında tespit edilmesi gerektiğini, Adana’da şu anda 537 bin 793 araç bulunurken, fahri trafik müfettişi sayısının da bin 74 olması gerektiğini, ancak Adana’da halen aktif olarak 682 fahri trafik müfettişinin görev yaptığını, 392 eksik bulunduğunu açıkladı.

Daha sonra Trafik Denetleme Şube Müdürü Soner Koçak başkanlığında fahri trafik müfettişlerinin görüş, öneri ile karşılıklı temenniler ve beklentileri konulu oturuma geçildi.
Kaynak: İHA