Tunus Meclisinde Yeni Koalisyon

Tunus Ulusal Kurucu Meclisi'nde 36 milletvekilinden oluşan "Halk Egemenliği" adlı yeni bir koalisyon kuruldu.


Yeni koalisyonda, Cumhuriyet için Kongre Partisi'nden 15, Vefa Hareketi Partisi'nden 10, Sevgi Akımı Partisi ve bağımsızlardan 11 kişi olmak üzere 36 milletvekili yer alıyor.

Halk Egemenliği Koalisyonu, 89 milletvekilli Nahda Hareketi Partisi ve muhalif partileri barındıran 40 milletvekiline sahip Demokrasi grubunun ardından 36 milletvekiliyle, UKC'de temsil edilen 3'üncü grup oldu.

Yeni koalisyon üyesi bağımsız milletvekili Necib Hüsni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halk Egemenliği Koalisyonu, meşruiyete ve doğrudan halk tarafından seçilen UKC'ye darbe vurma girişimlerini engellemek ve her türlü dış vesayete karşı çıkmak için kuruldu" dedi.

Ülkedeki siyasi krize de değinen ve ulusal diyalog görüşmelerinin UKC'nin meşruiyetine gölge düşürdüğüne işaret eden Hüsni, "Tunus devrimini hedef alan, devrimin başarısız olması için hazırlanan planlar var" diye konuştu.

Tunuslu muhalif Muhammed el-Brahmi'nin öldürülmesinden sonra 17 Eylül'de Tunus Genel İşçi Sendikası liderliğinde, Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları Birliği, Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği ve Tunus İnsan Haklarını Koruma Birliğinden oluşan 4'lü grup, ülkede yaşanan siyasi krize çözüm bulunması için girişim başlatmıştı. Krizin çözümü için başlatılan ulusal diyalog görüşmeleri, hükümet başkanının belirlenmesi için yapılan görüşmelerde neticeye varılamaması üzerine süresiz ertelenmişti.

Kaynak: AA