'Kardeşliğimize Can Feda' İftarı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bizler, aynı dine, Allah'a, peygambere, Ehl-i Beyt'e inanan, muhabbet besleyen, bu topraklarda birlikte kardeşçe yaşamak isteyen bir milletiz. İçinde bulunduğumuz muharrem ayı, bu bilincin ne kadar önemli olduğunu anlatan, acı dersler içeren bir aydır" dedi.


Hacı Bektaş-ı Veli Kültür, Egitim, Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Anadolu Diyanet Mensupları Derneğince muharrem ayı dolayısıyla "Kardeşliğimize can feda" adı altında iftar programı düzenlendi.

Yaşar, iftar sonrasında yaptığı konuşmada, muharrem ayındaki birlikteliği çok anlamlı bulduğunu belirterek, içeride ve dışarıda tüm fitnelere rağmen herkesin aynı çatı altında yaşayan birer kardeş olduğunu dile getirdi.

"Ayakta kalmamızın tek yolu bir olmamız, iri olmamız ve diri olmamızdan geçiyor" diyen Yaşar, Türk milletinin en zor zamanlarında birbiriyle kenetlendiğini, kardeşi kardeşe kırdırmanın ise Kerbela'da yaşandığını söyledi.

Yaşar, son zamanlarda İslam ülkelerinde yaşananları izlediklerine değinerek, şöyle konuştu:

"Bizler, aynı dine, Allah'a, peygambere, Ehl-i Beyt'e inanan, muhabbet besleyen, bu topraklarda birlikte kardeşçe yaşamak isteyen bir milletiz. İçinde bulunduğumuz muharrem ayı, bu bilincin ne kadar önemli olduğunu anlatan, acı dersler içeren bir aydır. Peygamberimizin biricik torununu İmam Hüseyin ve ailesinin kanını akıtmışlardır. Muharrem ayını iyi idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum."

İftar sonrasında mersiye ve ilahiler okundu.

Kaynak: AA