Milli Eğitim Müdürü Alkış, Öğretmenlerle Buluştu

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Sarıkamış ilçesinde göreve başlayan stajyer öğretmenlerle tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Fevzi Çakmak İlkokulu salonunda düzenlenen toplantıya, Alkış ile Sarıkamış ilçe milli eğitim şube müdürleri Süleyman Ömeroğulları, Yener Kamiloğlu, okulun müdür yardımcısı Ahmet Karakoç ile bu yıl görevlerine atanan 150 stajyer öğretmen katıldı.

Alkış, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin kutsal bir meslek icra ettiklerini belirterek, okul, öğretmen, öğrenci ve veli ilişkilerinin önemli olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin sabır ve özveri gerektirdiğini vurgulayan Alkış, "Öğrencilerle olan ilişkilerde sabırla davranmalısınız. Öğrencilere sorumluluk vermelisiniz. Bazı öğretmen arkadaşlarıma bakıyorum çok küçük işlerde her öğrenciye sorumluluk vererek, bu bilincin oluşmasını sağlamış. Biz bunu çok önemsiyoruz" dedi.

Öğrencilerle iyi diyalog kurulmasıyla birçok sorunun rahatlıkla aşılacağının altını çizen Alkış, şunları kaydetti:

"Öğrencinizin ne anlatmaya çalıştığını sadece onu dinleyerek anlarsınız. Duymak ve dinlemek iki ayrı şeydir. Sabır bizler için çok önemlidir. Öğrencilerimizi sabırla dinleyip, onların isteklerine cevap vermenin yollarını aramalıyız. Ödev verme önemlidir ancak ödevi de çok sık vererek boğmamalıyız. Disiplin ve eğlence arasında güzel bir denge kurun. Öğrenciler dersten zevk almalıdırlar ancak bazen onlardan daha fazla çalışmalarını isterseniz, bunun onların iyiliği için olduğunu bilmeleri gerekir."

Alkış, Kars bölgesinde bu tarz bilgilendirme toplantılarının aralıklarla yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA