Balıkesir'de '10 Kasım Nöbeti'

Balıkesir'de bir grup genç, Atatürk Anıtı'nda, "10 Kasım Nöbeti" tutuyor.

Balıkesir'de '10 Kasım Nöbeti'
10 Kasım'ın yas değil tam bağımsız Türkiye için mücadele günü olduğunu söyleyen gençler, nöbetlerinin sabah saat 09.05'e kadar süreceğini bildirdi.
İşçi Partisi (İP) Öncü Gençlik, ADD Gençlik Kolları ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup genç, akşam saatlerinde bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. İP Öncü Gençlik Kolları'ndan Rıza Yavaş, ADD Gençlik Kolları'ndan Aylin Doğan ve TGB'den Süleyman Şahin, kendilerini "Mustafa Kemal'in askerleri" olarak tanıttıkları basın açıklamasında, 10 Kasım tarihinin yas günü değil mücadele günü olduğunu ve kendilerinin de bağımsız bir ülke için mücadele verdiklerini ve Atatürk'ü anmak için toplandıklarını söyledi.

Basın açıklamasında, "Atatürk'ün cumhuriyeti sahipsiz değildir. Unutturulmak istenen Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü devlette iktidar, toplumda bir yaşam biçimi haline getirene dek tam bağımsız mücadelemiz devam edecektir. Bütün yurttaşlarımızı, özgürlüklerini savunmak ve Atatürk devrimi için bugün saat 17.30'dan 10 Kasım 09.05'e kadar Atatürk Anıtı'nda nöbet tutmaya çağırıyoruz" denildi.

Basın açıklamasının sonunda 'Andımız'ı okuyan topluluğu çevredeki vatandaşlar da merakla izledi. Açıklamanın ardından Atatürk Anıtı'na yürüyen grup burada yaklaşık 15 saat sürecek 10 Kasım nöbetine başladı.

Anıt önünde, "Kızlı-Erkekli Balıkesir Hatırası" yazılı pankart açıp son günlerin tartışmalı öğrenci evleriyle ilgili konuya da atıfta bulunan öğrencilerin sabah 10 Kasım törenlerinin başlayacağı saat 09.05'e kadar değişimli olarak nöbet tutacağı bildirildi.

İşçi Partisi ve ADD başkan ve yöneticileri de gençlere basın açıklamalarında ve nöbet eylemlerinde destek verdi. Bu arada çok sayıda polis, gerçekleştirilen eylem ve faaliyetle ilgili güvenlik tedbiri aldı.
Kaynak: İHA