Balçovalı Çocuklar Ata’yı Unutmadı

İlköğretim üçüncü sınıf öğrencileri Ulu Önder Atatürk’ü anmak için hazırladıkları Karanlıktan Aydınlığa Atatürk Devrimleri gösterisi ile Cumhuriyet Tarihi’ni okullarına taşıdı.

Balçovalı Çocuklar Ata’yı Unutmadı

Balçova Asil Nadir İlköğretim Okulu 3-B öğrencileri Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75.'inci yıldönümü nedeniyle öğretmenleri Yasemin Bilgili’nin yönlendirmesi ile okullarında ‘Karanlıktan Aydınlığa Atatürk Devrimleri’ isimli bir gösteri hazırladı. Kurtuluş Savaşı ve Atatürk Devrimleri’nin anlatıldığı gösteri de her öğrenci Cumhuriyet Tarihi’nin ünlü bir kişiliğini veya önemli bir devrimin uygulayıcılarını anlattı.

Nene Hatun’dan Mareşal Fevzi Çakmak’a, Türkan Saylan’dan Halide Edip Adıvar’a bir çok ünlü kişinin hayatını ve yaptıklarını ezberleyen minik öğrenciler, diğer sınıflardaki öğrencilere gösterilerini sundu. Gösteriyi izlemeye gelen Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu da öğrencileri ve öğretmenlerini kutlayarak “Burada Kurtuluş Savaşı’nın nasıl kazanıldığını ve Atatürk Devrimleri’nin ülkemizi ileri medeniyetler seviyesine nasıl taşıdığını çok iyi hazırlanarak anlatmışlar. Hepsini gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA