Yeniçağa'da Aşure Dağıtıldı

Yeniçağa Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.


Yeniçağa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından cuma namazı çıkışında Büyük Cami önünde yaklaşık 500 kişiye aşure dağıtıldı. Dağıtılan aşureye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, Aşure'nin, yeni başlangıçlar ve yeni mutluluklar olduğunu söyledi.

Aşurenin dinler tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Kızıltan, "Muharrem ayının 10| günü, aşure günüdür. Aşure gününde, Peygamber efendimizin de bulunduğu birçok peygamberimiz ve onlara inananların hayatlarında olumlu gelişmeler olmuş, çeşitli zulümlerden kurtulmuşlardır" diye konuştu.

"Aşure milli ve dini tarihimizde derin manaları bünyesinde toplayan muazzez bir geleneğimizdir" diye Kızıltan, şu ifadelere yer verdi:

"Aşureyi milli birliğimiz çerçevesinde örnek almamız gerekir inancındayım. Necip Türk milletinin evlatları olarak, tıpkı aşure tatlısı gibi vatan toprakları içerisinde Türkiye kimliği altında bir lezzet ve güzellik bulunmaktadır. Sünni, Alevi, Mevlevi, Bektaşi hangi inanç ve kanaat ikliminden olursak olalım. Türk, Kürt, Türkmen, Laz, Boşnak hangi ırk ve soydan olursak olalım aynı aşurenin kıvamındaki çeşitliliği, farklılıklar içerisindeki güzelliği ve lezzeti tanımalı, tatmalı ve yaşamalıyız diye düşünüyorum."

Kaynak: AA