Tokatlı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari’de şehit olan Uzman Çavuş Erhan Yürüdür’ün cenazesi toprağa verildi.


Hakkari’de yol kontrolü yapıldığı esnada minibüse ateş açılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Erhan Yürüdür’ün (41) cenazesi, akşam saatlerinde Tokat’ın Erbaa ilçesine getirilerek hastane morguna konuldu. Cuma namazı öncesinde şehidin cenazesi hastane morgundan alınarak, helallik alınmak üzere baba ocağına getirildi.

Gözyaşlarına boğulan şehidin yakınları tabuta sarıldı. Okunan duaların ardından şehidin naaşı Erbaa Büyük Camii’ne getirildi.

Cami önünde şehidin 8 yaşındaki oğlu Berkay ile 13 yaşındaki Gökay, amca ve dayıları ile birlikte taziyeleri kabul etti. Berkay, sık sık babasının al bayrağa sarılı tabutuna dönerek hüzünlü gözlerle baktı. Şehidin eşi Şengül Yürüdür ise metanetini korumaya çalıştı. Yürüdür, oğlu Berkay’ı kucağına alarak cenaze namazını izledi. Cuma namazını müteakiben cenaze namazını İl Müftüsü Abdurrahman Koçak kıldırdı. Cenaze namazı sonrasında şehidin eşi ve çocukları ile babası ve annesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin naşı, askerlerin omuzlarına alınarak şehitlikte toprağa verildi

Cenazeye Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Kaynak: İHA