Sezonun en iddialı oyunu

Sadri Alışık Tiyatrosu Birim Sahne bu sezon Bertolt Brecht'in ünlü eseri Kafkas Tebeşir Dairesi'ni sahneliyor.

Sezonun en iddialı oyunu
Sezonun en iddialı oyunu olarak gösterilen Kafkas Tebeşir Dairesi'nin başrollerini Songül Öden ve Levent Ülgen paylaşıyor.

Yönetmenliğini Barış Erdenk'in yaptığı, koreografisini Sibel Erdenk'in üstlendiği, müzikleri Paul Dessau ya ait olan oyun 12 kişilik oyuncu kadrosu ve 6 kişiden oluşan orkestrasıyla dikkat çekiyor.

Oyun için yaklaşık iki aydır Kafkas danslarını öğrenen Songül Öden, oyunculuğu kadar danslarıyla da izleyiciyi kendine hayran bırakacak. 23 Kasım 'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi 'nde ilk kez sahnelenecek oyunda dünyanın her yeri için geçerli olan insanlık teması işleniyor. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan dünya insanına insanlık mücadelesinin nasıl yapılacağını sorgulatan oyunda izleyici 'Bir bebeği doğuran mı yoksa büyüten mi annesidir'in cevabını bulacak.

Evrensel bir nitelik taşıyan; iyilik, dürüstlük, özveri, mülkiyet gibi "insanlık değerlerinin", çok farklı karşılıklar bulabildiği bir "masal"dan hareket eden Kafkas Tebeşir Dairesi müzikli oyunu hem şarkıları hem dansları hem de hikayesiyle yeni sezonun en iddialı oyunu olarak izleyicisiyle buluşacak.

YAZAN: BERTOLT BRECH
YÖNETMEN: BARIŞ ERDENK
OYUNCULAR: SONGÜL ÖDEN (GRUŞE), LEVENT ÜLGEN (AZDAK), SERHAT YİĞİT (LAVENTİ), ERCÜMENT ACAR (ONBAŞI), GÖKER ERSİVİR (SİMON), İLKNUR GÜNEŞ (VALİNİN EŞİ), IŞIL KESKİN (LUDOVİKA), YİĞİT PAKMEN (SÜTÇÜ),
SERHAT PARIL (DOKTOR), ONUR BİLGE (KEŞİŞ), ECE MÜDERRİSOĞLU (MARO), UTKU DEMİRKAYA (ASKER)