Proje Tamam, Para Bekleniyor

Adıyaman Valiliği’nin yerine yapılacak olan Adıyaman Meydanı ve yeni Valilik Binası’nın yapılması için belediyenin DSİ’ye ödeme yapılması bekleniyor.

Proje Tamam, Para Bekleniyor

Adıyaman Belediyesi ile DSİ arasında imzalanan protokol ile DSİ’nin yerine Adıyaman Valiliği ve Belediye Hizmet Binası taşınacak; Valiliğin yeri ise ‘Adıyaman Meydanı’ olacak. Adıyaman Belediyesi yeni binasının yapılacağı DSİ’ye ait alan ile Adıyaman Belediyesine ait eski itfaiye binasının alanının karşılıklı yer değişikliğinin protokolünü Ekim ayı içerisinde DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, DSİ Adıyaman İl Müdürü Hakan Kaya ve Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan arasında imzalandı. Protokol gereği karşılıklı yer değişikliğinin yanında 8 milyon TL DSİ’ye ödenek aktarması gerekiyor.

Yapılan bu protokolün ardından Adıyaman Valiliği, yeni bina ve meydan için çalışmalara başladı.

Adıyaman Belediyesi ise hem yeni binanın hem de yeterli kaynağı sağlamak için meclisten kararı çıkardı.

Projelerin hayata geçirilmesi için 8 milyon TL’lik ödeneğin aktarılması beklenirken, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, konuyla ilgili sürecin tamamlanma aşamasına geldiğini ve belirtilen miktarın en kısa sürede aktarılacağını söyledi.

Başkan Büyükaslan, Adıyaman’a yakışır modern bir belediye hizmet binası yapılacağını söyledi.

Adıyaman Valiliği’nin yeni binasının projesini hazırlattığı öğrenilirken, Adıyaman Meydanı’yla ilgili çalışmaların taşınmanın hemen ardından yapılacağı ifade edildi.
Kaynak: İHA