Nazlı Ilıcak neden 'Utanıyorum' dedi

Geçtiğimiz günlerde "AK Parti'ye oy verdim, utanıyorum" diyen Nazlı Ilıcak, hakkında yapılan haberler üzerine neden 'Utanıyorum' dediğine açıklık getirdi.

Nazlı Ilıcak neden 'Utanıyorum' dedi
Geçtiğimiz günlerde yorumcu olduğu televizyon programında öğrenci evleri tartışmasına ilişkin Başbakan Erdoğan'ı eleştiren ve 'AK Parti'ye oy verdim, utanıyorum'ifadelerini kullanan Gazeteci-Yazar Nazlı Ilıcak, hakkında yapılan haberler üzerine neden'Utanıyorum'dediğine açıklık getirdi.

Dört Bir Taraf programında konuşan Nazlı Ilıcak, o programda'Üzülüyorum. Türkiye'ye hizmet eden bir Erdoğan var. Göğsümü gere gere destekledim, oy verdim ama şimdi utanıyorum'ifadelerini kullandığını anımsattı. Ilıcak şunları söyledi:

'ERDOĞAN'DAN DEĞİL, BU POZİSYONDAN UTANIYORUM'

'Neden utanıyorum dedim? Başbakan'ın öğrenci evleriyle ilgili özel hayata müdahale eden sözlerinden dolayı utanıyorum dedim. Peki ben niye utanıyorum? Çünkü ben hep şunu söyledim; çekinilecek, kaygı duyulacak bir şey yok. Özel hayata müdahale etmeyeceği gibi; sen istediğin gibi yaşarsın, öbürü istediği gibi yaşar. Bizim teminatımız laik cumhuriyettir,  zaten yasalar vardır vs. Şimdi her zaman politikacılar demez mi; ben sizin yüzünüzü yere baktırmadım. Yani sizi utandırmadım anlamında. Ben bu sorumluluğu taşıdığım için bundan utanıyorum dedim. Tayyip Erdoğan'dan veya AK Parti'ye oy verdiğim için utanmıyorum. Bu pozisyon beni utandırıyor. Bunu demek istedim.' BEYAZ GAZETE