Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gelişmiş ülkelerin birçoğunda yönetimlere güvenin düşük seviyelerde olduğunu belirterek, "İşte bu nedenledir ki Türkiye'deki bu istikrar ve güven ortamının kıymetini çok iyi bilip, hep beraber sahip çıkmamız lazım" dedi.


Babacan, Ankara Sanayi Odası'nın 50| kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen yemekte, 3 nesildir Ankara'da ticaret yapan bir aileden geldiğini söyledi.

ASO'nun 50 yıl önce küçük bir pasajda kurulduğunu dile getiren Babacan, Odanın bugün ulaştığı noktanın Ankara sanayisinin geldiği noktayı göstermesi açısından da önemli olduğunu ifade etti.

"Memur ve bürokrasi kenti" olarak bilinen Ankara'nın sanayisinde yaşanan köklü değişimin ASO'nun katkı ve çabalarıyla gerçekleştiğini belirten Babacan, "Yeni pazar ve iş imkanlarının oluşturulması açısından çok büyük katkısı oldu" diye konuştu.

Son 10 yılda Ankara sanayisinin önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Babacan, hükümet olarak uyguladıkları bütün politikalarda istikrarı öncelediklerini söyledi.

Hükümetin ekonomik modelinde özel sektörün işin tam merkezinde olduğunu dile getiren Babacan, krizden bu yana 6 milyon ilave istihdam yaratılmasında özel sektörün önemine işaret etti.

Sanayicinin geleceğe güvenle baktığı yerde yatırım, üretim ve istihdamın da olduğunu anlatan Babacan, "Bugün bakıyoruz şu an gelişmiş pekçok ülkede ciddi büyüme sorunu var. Merkez bankalarının karşılıksız bastığı trilyonlarda avro ve dolara rağmen büyüme bir türlü gerçekleşemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

OECD'nin son yaptığı araştırmaya göre, tüm OECD ülkelerinde ortalama yönetime güven endeksinin tarihi ölçüde düşük seviyelerde olduğuna dikkati çeken Babacan, "İşte bu nedenledir ki Türkiye'deki bu istikrar ve güven ortamının kıymetini çok iyi bilip hep beraber sahip çıkmamız lazım" dedi.

- Özdebir'in konuşması

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de "Bugün, bozkırın ortasında sanayinin çarkları vargücüyle dönmekte, Ankara hızla başkentin sanayisinden, sanayinin başkenti olmaya doğru emin adımlarla ilerlemektedir" ifadesini kullandı.

ASO'nun 259 kurucu üye ile kurulduğunu anımsatan Özdebir, günümüzde savunma ve havacılık, konfeksiyon, inşaat, gıda, tıbbi cihaz, taşıt,makine, elektrik, elektronik alanlarında faaliyet gösteren 5 binin üzerinde üyeleri olduğunu belirtti.

Özdebir, Ankara'nın günümüzde Türkiye'de ileri teknoloji alanında lider kent olduğuna işaret ederek, "Ankara'da faaliyet gösteren işletmeler diğer illerimize göre daha ileri teknoloji alanlarında yoğunlaşma göstermektedir" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Ankara sanayisinde 50| yılını dolduran firmaların temsilcilerine plaket verildi.

Yemeğe katılamayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın plaketini ise kardeşi Şenol Çağlayan aldı.

Etkinliğe, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı.

Kaynak: AA