Türkiye-letonya Arasında Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar Projesi Başlatıldı
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan yabancı dil eğitiminde yeni teknolojik yaklaşımlar projesi Türkiye ve Letonya arasında uygulanmaya başlandı.
Ulusal Ajans tarafından 2013 yılında kabul edilen 86 bin Avroluk proje Diyarbakır ve Letonya'nın Jelgava kentindeki ilk, orta ve üniversite seviyesindeki öğrenciler, aileleri ve yabancı dil öğretmenlerine yönelik hazırlandı.
Türkiye'den törene Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü proje sorumlusu Seval Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Süleyman Manap ve Süleyman İlge, İngilizce Öğretmeni Berrin Aksu, Yenişehir İlkokulu Müdürü Ayhan Karaçöl ve İngilizce Öğretmeni Hatice İdil Seydialioğlu, Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Abdurrahman Güden ve İngilizce Öğretmeni Ferda Ceylan, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'den Doç. Dr. Yalçın Tonbul ve Yrd. Doç. Dr Fatih Yılmaz katıldı.
Projenin 2 yıl süreceğini ifade eden Yılmaz, yabancı dil eğitiminde yeni yaklaşımların ve öğrenme-öğretme metodlarının araştırılacağını söyledi.
Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Modernleşen eğitim sayesinde Türkiye ve Letonya yeni teknolojiler sayesinde interaktif öğrenmede yeni bir sahneye girmiştir. Projemiz Diyarbakır ve Jelgava'daki ilk, orta ve üniversite seviyesindeki öğrencilere, ailelere ve yabancı dil öğretmenlerine yöneliktir. Probleme göre projenin amacı Avrupa çapında kullanılan ICT uygulamalarını değerlendirerek, yeni yaklaşımları yabancı dil öğretimine dahil etmektir. Proje süresince partnerler en yakın 3-5 ülkedeki en iyi dil öğretim metotlarını karşılaştırma yaparak çalışacaklar ve öğrenecekler. Proje sayesinde her iki ülkedeki öğretmen ve akademisyenler karşılıklı birbirinden öğrenme şansı elde edecek ve ICT ile nasıl çalışacaklarına yönelik organize kurslara katılabileceklerdir."