Sivil Toplum Kuruluşlarından Ortak Aşure

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle gerçekleştirilen Birlik Aşuresinin bu sene 10’uncusu yapılacak.

Sivil Toplum Kuruluşlarından Ortak Aşure

Kutsal bir ay olan Muharrem ayında gerçekleştirilecek olan Birlik Aşuresi için hazırlıklar tamamlandı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinde bir araya gelen 18 sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, Birlik Aşuresinde yapılacak olan çalışmalar ve program hakkında görüş alışverişinde bulunduktan sonra aşurenin yapılacağı günü belirlendi.

Muharrem ayında gerçekleştirilecek olan aşure programı ile ilgili olarak bilgi veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, sivil toplum örgütleri olarak güzel bir dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

9 yıldır birlik ve beraberlik içerisinde Sivas halkına aşure ikramında bulunduklarını bu sene ise 10’uncusunu yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Köksal, Aşure günü, sevginin yoğunlaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerden bir tanesidir. Birlik aşuremizde sevincimizi de üzüntümüzü de birlikte paylaşarak güzel bir dayanışma örneği sergileyeceğiz. Katkı ve desteklerinden dolayı komitemizde yer alan sivil toplum örgütü temsilcilerimize çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

BİRLİK AŞURESİNE KATILAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Baro Başkanlığı, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Cem Vakfı, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Eczacılar Odası, Tabipler Odası, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği, Selçuklu Sogev Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Muhtarlar Derneği, Hayat Ağacı Derneği, Türk Ocakları ve Dosteli Derneği.
Kaynak: İHA