Muhtarlara Çevre Eğitimi Veriliyor

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Türkiye'nin 7 bölgesinde 12 ay boyunca devam edecek eğitim seminerlerinde 53 bin muhtarı eğitmek ve bilinçlendirmek için toplantılar yapılacağını söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından Kemer ilçesi Göynük beldesindeki Queen Elizabeth Otel'de muhtarlara yönelik çevre eğitim semineri düzenlendi.

Seminere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel, Akdeniz ve 81 ilden 250 muhtar katılıyor.

Akdeniz, seminerde yaptığı konuşmada, çevre konusunda en hassas ve en duyarlı oldukları bir noktada, halka en yakın birimler olarak mutlaka ciddi bir şekilde eğitim almaları gerektiğini belirtti.

Vatandaşların daha iyi bilinçlendirmeye ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayan Akdeniz, çevrenin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önde gelen konularından biri olduğunu anlattı. Akdeniz, şöyle konuştu:

"Çevre bilincinin arttırılması, gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmak ve tabiatın korunması büyük önem arz etmektedir. Muhtarlarımız artık daha özgüvenli. Devletin en üst kademelerinde kabul gören hale gelmektedir. Görev alanlarımızın genişletilmesi konusunda yeni alanlar yaratmamız gerektiğini hepimiz bilmek zorundayız. Bu yeni alanlar içerisinde ne önemli ayaklardan biri de çevre bilinçlendirmesi noktasında muhtarlarımıza yeni görev alanları yaratmak olacaktır."

Muhtarların sosyal projelerde de yer almasının önem taşıdığını dile getiren Akdeniz, "Türkiye'nin 7 bölgesinde 12 ay boyunca devam edecek eğitim seminerlerinde 53 bin muhtarı eğitmek ve bilinçlendirmek için toplantılar yapılacak. Bizim de eksik olduğumuz ve bilinçlenmeye ihtiyaç duyduğumuz konularda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri eğitim verecek" diye konuştu.

- Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ecel

Ecel ise dünyanın en önemli gündem konusunun çevre ve çevrenin korunması olduğunu söyledi.

Çevrenin, bütün değerleriyle korunması gereken bir bütün olduğunu vurgulayan Ecel, Türkiye'nin küreselleşme sürecinde doğal, tarihi ve insani kaynaklarını koruyan, yenilik ve teknolojiyle bütünleştiren, yaşam kalitesi yüksek ülkeler arasında yer almayı hedeflediğini belirtti.

Ecel, belli bölgelerdeki aşırı nüfus yoğunlaşması, plansız sanayileşme ve çarpık kentleşme ile kaynakların gereksiz kullanımı sonucu oluşan atık maddelerin miktarında meydana gelen artışların yaşam alanlarının kalitesinin bozulmasına neden olduğunu kaydetti.

Seminer, 10 Kasım Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA