Meram'da Gemili Park Hizmete Açıldı

Meram Belediyesi tarafından Dere Camiikebir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Gemili Park, törenle hizmete açıldı.


Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçedeki tüm mahallelerde hizmet yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Parkın 6 bin metrekare alana, yaklaşık 2,5 milyon liraya yapıldığını belirten Kalaycı, "Projenin içerisinde olmamasına rağmen bu tesisin temel atma töreninde yaklaşık 250 metre uzunluğundaki kanalın ıslahını yapacağımızı ve içine de bir gemi getireceğimizin sözünü vermiştik. Sözümüzde durduk. Sadece futbol sahası, restoran, sosyal tesis kazandırmadık. Islah edilen kanalın üzerine gemiyi yerleştirdik. Bu gemi, kafeterya olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya açısından farklı ve orijinal mekanların yer aldığı bu tesisin bölgeye değer katacağını ifade etti.

"Meram Son Durak ile Altınapa Barajı arasında öyle bir koridor var ki, insanlarımızın çoğunun bundan haberi yok" ifadelerini kullanan Akyürek, şunları kaydetti:

"Dünyanın farklı şehirlerinde bunun çok güzel örnekleri var. İnşallah Meram Belediyemizin yaptığı bu tesis, bahsettiğim bu koridoru kullanma açısından bir başlangıç olur. Dünyanın farklı şehirlerinde örnekleri olan ve monoray tarzı asansörlü taşıtlarla doğal güzelliklerin yaşatıldığı bir projeyi Konyamızda uygulamak için fikir bazında bir projemiz var. İnşallah bu düşüncemizi hayata geçiririz."

Tesis, konuşmaların ardından, yapılan duayla hizmete sunuldu. Protokol üyeleri daha sonra kanal üzerinde bulunan gemiyi ve sosyal tesisleri gezdi.

Törene, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci ve teşkilat yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA