Başpehlivan Orhan Okulu Dünya Evine Girdi

Kırkpınar Başpehlivanlarından Kumluca Belediyesi güreşçisi ve 2013 yılı Kırkpınar Güreşleri Baş üçüncüsü Orhan Okulu, dünya evine girdi.


Okulu ile Ayfer Güzeller'in nikahını, .Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya kıyarken, Okulu'nun nikah şahitliğini antrenörü ve güreşçi Kemal Yılmaz, Güzeller'in şahitliğini ise Hatice Dalgıç yaptı.

Nikah töreninin ardından genç çiftin nikah defteri ilçe Kaymakamı Canan Hançer Baştürk tarafından verildi.

Çetinkaya da, nikah töreni sonrası yaptığı konuşmada, Kumluca Belediyesinin güreşçisi olan Orhan Okulu'nun güreşte gösterdiği üstün başarı ve kişisel olgunluğuyla hem güreşseverlerin hem de kendisini tanıyan herkesin kalbinde taht kurduğunu söyledi.

Bundan böyle Okulu'nun kendi üzerine birde aile sorumluluğu aldığını ifade eden Çetinkaya, "Genç çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum. İnşallah ömür boyu mutlu olurlar. Her iki aile fertleri, yakın dostları kendilerinin mutlu olmalarını bekliyorlar. Karşılıklı sevgi ve saygıyla bunu başaracaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Düğünde, Kırkpınar Cazgırlarından Bayram Ali Dede tarafından kısa maniler okundu.

Okulu, düğün sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu, eşiyle birlikte ömür boyu mutlu bir hayat yaşamayı ümit ettiğini kaydetti.

Düğüne, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, çok sayıda pehlivan ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA