Aydın Yabancı Kütüphanecileri Ağırlıyor

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Grundtvig Öğrenme Ortaklığı; Kütüphaneyi seviyorum” projesi kapsamında Aydın’a yabancı misafirlerini ağırlıyor.

Aydın Yabancı Kütüphanecileri Ağırlıyor

Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Grundtvig Öğrenme Ortaklığı; Kütüphaneyi seviyorum” projesi kapsamında Polonya, Avusturya, Hırvatistan, Finlandiya, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti temsilcilerinden oluşan heyet Aydın’a geldi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından ağırlanacak olan yabancı misafirler, 5-8 Kasım 2013 tarihleri arasında Aydın genelinde gezi ve incelemelerde bulunacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, yaptığı açıklamada; “2013 Teklif Çağrısı döneminde Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilen ‘Grundtvig Öğrenme Ortaklığı; Kütüphaneyi seviyorum’ projemiz kapsamında yurtdışından gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Çağdaş kütüphanelerin değerlendirilmesi ve hayat boyu öğrenme içerisindeki yerinin araştırılmasını, güncel kütüphaneler ve geçmişten günümüze kütüphanelerin tarih sürecinde toplumun eğitimi ile ilgili rollerinin değerlendirilip incelenmesini hedefleyen projede Türkiye ile birlikte Polonya, Avusturya, Hırvatistan, Finlandiya, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti ortak olarak yer almaktadır” dedi.

Proje ortaklarıyla birlikte Aydın’da çeşitli etkinliler düzenleyeceklerini açıklayan Aktakka, “5-8 Kasım 2013 tarihleri arasında proje ortaklarımızdan oluşacak heyet Aydın’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliğinde çalışmalar yapmakta, proje kapsamında toplantı ve geziler düzenlemektedir. Projeye bağlı olarak Merkez ve Söke Halk Kütüphanelerinde incelemeler yapılacak, Nysa ve Efes antik kütüphaneleri, Tralleis örenyeri, Nasuhpaşa Küliyesi, Cihanoğlu Camisi’nin yanı sıra Söke ve Kuşadası’na geziler düzenlenecektir. Bu çalışmalarla mesleki bilgilerimizden karşılıklı olarak yararlanmakla birlikte İlimizin kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin tanıtılması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA