Mersin’de Ceviz Fidanından Hatıra Ormanı
İçel’in Erdemli ilçesinin Elbeyli Köyü’nde iki vatandaşın anneleri anısına ceviz fidanlarıyla hatıra ormanı oluşturuldu.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü Güzeloluk Şefliği Elbeyli Köyü’nde ceviz ağaçlandırması ve hatıra ormanı tesisi yapıldı. Elbeyli Köyü’nden Dr. Rukiye Hayran ve Eczacı Mihri Bilge’nin rahmetli anneleri Cennet Sormazoğlu anısına hatıra ormanı ile Elbeyli Köyü Ceviz Ormanı tesis edildi. Fidan dikme törenine İçel Orman Bölge Müdürü Abit Baca, İşletme Müdürü Kenan Akduman, İşletme Şefi Servet Duman, Dr. Rukiye Hayran, Eczacı Mihri Bilgen, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bölge Müdürü Baca, törende yaptığı konuşmada, özellikle gelir getirici türlerle ilgili yapılan ağaçlandırma faaliyetlerine değinerek, bu konudaki duyarlılıklarını dile getirdi ve hatıra ormanlarına meyveli türlerin dikilmesinin önemine vurgu yaptı.
Törende, ekskavatör ile toprak işlemesi yapılmış sahaya, törene katılanlar tarafından 320 adet ceviz, 90 adet alıç ve 30 adet mahlep fidanı dikildi.
