Kbü’e Dış Ticaret Konulu Söyleşi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İşletme Kulübü tarafından ‘Dış Ticaret’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kbü’e Dış Ticaret Konulu Söyleşi

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda KARDEMİR A.Ş. Dış Ticaret ve Gümrük Uzmanı Sait Alıcı ile Dış Ticaret konulu söyleşiye öğrenciler katıldı.

Okul yıllarınınız sizin boş geçireceğiniz zamanlar değildir diyerek sözlerine başlayan KARDEMİR A.Ş. Dış Ticaret ve Gümrük Uzmanı Sait Alıcı, “ Okul yıllarınızı tecrübe kazanacağınız yıllar olarak görmelisiniz. Çünkü okul bitince iş hayatına atılmaya çalıştığınızda sizlere ilk soru tecrübeniz var mı olacaktır. Bu yüzden okul yılları tecrübe ve bilgi sahibi olacağınız yıllardır. Bunu da okulda bilgi öğrenirken seçeceğiniz bir şirkette staj yapacaksınız ve bu bilgileri tecrübeye dökeceksiniz. Bunun yanında dış ticaret demek, birden çok ülke arasında belli ulusal ve uluslararası mal alım ve satımı gerçekleştirmektir. Bu da en az bir dil öğrenmektir. Özellikle dış ticaretin olmazsa olmazı İngilizce bilmektir. Ne kadar bilgi bilirseniz bilin karşı tarafa iletemediğiniz sürece bilgilerinizi tam anlamıyla değerlendirip iş yapamazsınız. Bunların yanında bilişimi, interneti doğru kullanmalısınız. Şirketler istedikleri gibi eleman bulmakta zorlanmaktadırlar. Sizler kendinizi geliştirerek, kaliteli birer eleman olmalısınız. Bu şekilde işiniz hazır hale gelir” diyerek öğrencilere iş hayatıyla ilgili videolar izleterek söyleşiyi sonlandırdı.
Kaynak: İHA