İhvan'dan önemli karar

İhvan liderlerinden Muhammed Ali Bişr, kapatma davası konusunda 'Tüm yasal yollara başvuracağız' dedi.

İhvan'dan önemli karar
Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed Ali Bişr, İhvan'ın kapatılması istemiyle açılan davada, yürütmeyi durdurma talebinin reddedilmesine ilişkin, "tüm yasal yollara başvuracaklarını" söyledi.

Bişr, "Mısır'a ve Mısırlılara hizmet etme yolunda İhvan'ın yeniden faaliyetlerine başlaması için gerekli bütün yasal işlemleri yapacağız" dedi.

Bişr ayrıca, verilen kararın, hükümetin 23 Eylül'de uygulamaya koyduğu "kapatma" kararından sonra hukuki veya fiili bir etkisinin olmadığını ifade etti.

Kahire Nöbetçi Temyiz Mahkemesi, bugün, 23 Eylül'de alınan "Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve ilgili tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, İhvan'a ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararıyla ilgili, İhvan'ın, yürütmenin durdurulması talebini reddetmişti.

Adalet Bakanlığı, 23 Eylül'de mahkemenin aldığı karar doğrultusunda İhvan'ın mal varlıklarını yönetmek ve korumak üzere kayyum atamıştı. Kayyum atanmasına karşı çıkan İhvan, yargı kararı kesinleşinceye kadar yürütmenin durdurulması isteminde bulunmuştu.