Gli’de 'Çevreye' Dikkat Çekildi

Prof. Dr. Orhan Kural, Tavşanlı’da “Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele” konulu konferans verdi.

Gli’de 'Çevreye' Dikkat Çekildi

Garp Linyitleri İşletmesi Merkez Misafirhanesinde düzenlenen konferansta, Sigara ile Savaş Vakfı Onursal Başkanı, Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı ve Benin Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Prof. Dr. Orhan Kural, insanların çevreye karşı son derece hassas olmaları gerektiğini söyledi.

Zamanın iyi kullanılması ve çevreye faydalı projeler geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Kural, kendisinin yaklaşık 3 bin 500 konferans verdiğini, yaşının 58 olmasına rağmen günde 2 saat uyku uyuduğunu, kalan zamanını da çevre için faydalı işlerde kullandığını kaydetti.

Kendisinin özel günler olarak adlandırılan, anneler, sevgililer gibi günlerden nefret ettiğini ifade eden Kural, bu günlerde dalından koparılarak hediye edilen çiçekler için üzüldüğünü belirtti.

Kural, "Topluma, insanlığa ve çevreye faydalı insan olmak adına, akşam yastığa yattığınızda bir düşünün. Ben insanlık ve çevre için faydalı ne yaptım? Eğer bir şey yapmadıysanız sizler gidin başka insanlar gelsin" dedi.

Yaklaşık 1 sat süren konferans sonrasında Kural, kitaplarını imzaladı.

Konferansa İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Müessese Müdürü Recep Çetiner, Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Sabahattin Altıntaş, müessese görevli ve çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA