Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ'dan Çağrı!

Bayraklı Belediyesi kent konseyi kadın meclisi üyeleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ'dan Çağrı!
Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'da katıldı.

Kent konseyi üyelerinin alanlarda daha çok çalışması gerektiğini belirterek, ancak bu şekilde konseyin amacına ulaşabileceğini belirten başkan Karabağ, "Bayraklı'yı daha çağdaş yarınlara hep birlikte taşıyalım" diye konuştu.


Bayraklı Kent konseyi kadın meclisi üyeleri Bayraklı havuz düğün salonundaki toplantıda buluştu. Kadın Meclisi Başkanı Susenber Yıldız, bugüne kadar yapılan çalışmaları hazırlanan slaytla katılımcılara anlattı. Üyelerin dayanışma etkinliğine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Bayraklı Kent Konseyi Başkanı Ali Çelik de katıldı.

"KADINLARA GÜVENİM TAM"
Kent konseylerinin ana gövdesini kadınların oluşturduğunu ifade eden başkan Karabağ, "Belediyeye entegre olmuş yarı özerk ve belediyenin eksikliklerini söyleyip, mali desteğini belediyeden alan bir kuruluş olan kent konseyini çok doğru kullanamadık. Paneller, konferanslar söyleşiler dışında alanlarda da görmemiz lazım. Özellikle kadınların daha çok sahaya çıkması gerekiyor. Bu belediye kalmalı. Resmi bayramlarımızı burada gönül rahatlığıyla kutlayabilmeliyiz. Bu günlerimizi unutturmamaya çalışıyoruz, unutturmayacağız. Kimin belediye başkanı ya da başbakan olacağı çok önemli değil ancak Cumhuriyetimizi korumak için tüm değerlerimize sahip çıkmalı, fedakâr olmalı ve mücadele etmeliyiz. Bu anlamda ben bayan arkadaşlarımıza çok güveniyorum" dedi.

"BELEDİYE'DEN BAŞKA DESTEKÇİMİZ YOK"
Bayraklı Kent Kent Konseyi Başkanı Ali Çelik de,"Türkiye'de en az 300-400 belediye vardır bunların en az 100'ünde kent konseyi oluşturulmuştur ve bunların da çoğunluğu CHP'li belediyelerdir. Bugüne kadar belediyeler kanununun 76'ncı maddesine dayanılarak kurulan kent konseylerine destek veren sadece belediye başkanları oldu. Ne İçişleri Bakanlığı ne de mülki idari amirlikleri kent konseylerine "Siz ne yaparsınız?" deyip, "Ne ihtiyacınız var?" diye sormadı. Burada top tamamen belediye başkanlarına atılmış durumda. Bu anlamda bize her konuda destek veren Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'a sonsuz teşekkür ediyoruz" diye kaydetti.

Kaynak: İHA